Следвайте Гласове в ТелеграмСлед 7 години хората може да са в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСлед 7 години хората може да са в
Коментари Харесай

Рей Курцвейл: Скоро във вените ни ще текат наноботи

Следвайте " Гласове " в Телеграм

След 7 години хората може да са в положение да живеят безпределно дълго, предвижда футуристът Рей Курцвейл. Той има вяра, че с софтуерния прогрес и развиването на които сме очевидци през днешния ден в региона на генетиката, роботиката и нанотехнологиите, скоро във вените ни ще текат наноботи.

Наноботите са дребни роботи с широчина 50-100 нанометра, които извършват задания в клиничната медицина. Те се употребяват в научните проучвания като ДНК сондиране, материали за обрисуване на кафези и средства за доставка на характерни за клетките материали.

Курцвейл счита, че нанороботите са бъдещето на медицината. Те ще могат да „ поправят “ телата ни на клетъчно равнище, като ни създадат ваксинирани против заболявания и стареене, а в последна сметка и против гибел. Той също по този начин има вяра, че хората ще могат да качат съзнанието си в цифрова форма и да реализират величие.

В изявление за PBS News през 2016 гoдина Курцвейл споделя:

От хиляди години удължаваме продължителността на живота си. Преди 1000 години тя е била 19 години. През 1800 година тя е била 37 години. След 10-15 години (към 2025 или 2030 година) ще стигнем до миг, в който ще прибавяме повече време, в сравнение с минава, към оставащата ни дълготрайност на живота. Хората споделят: О, не желая да пребивавам над 90 години. Но, знаете ли, разговарях с 90-годишни хора и те несъмнено желаят да живеят до 91, а по-късно и до 100 години.

Той споделя още:

Ще успеем да преодолеем заболяванията и стареенето. По-голямата част от мисленето ни ще бъде небиологично, тъй че част от него ще се изтрие, ще може да се пресъздаде и ще можем да удължим живота си до безспир.

Рей Курцвейл е прочут с точните си прогнози. През 1990 година той вярно предвижда, че до 2000-та година компютърът ще победи индивида в шахмата, развиването на интернет и прекосяването към по-безжични технологии, само че най-известното му предсказване, за което той даже написа книга, е, че до 2045 година ще достигнем сингулярност. Сингулярността е моментът, в който машинният разсъдък ще стане еднакъв на човешкия или ще го надмине.

 

 

Инфо: kaldata.com

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР